Motoren voor de scheepvaart – Volvo Penta

Aandrijving, hulpapparatuur & complete scheepsgeneratoren.

Voorstuwing scheepvaart

81 tot 660 kW

Voor voorstuwing zijn betrouwbaarheid en een zuinig brandstofverbruik zeer belangrijk. Volvo Penta heeft voor alle soorten voortstuwingsoplossingen een breed scala aan hoogwaardige dieselmotoren voor de scheepvaart beschikbaar.

Binnenboord

Door het brede assortiment aan Volvo Penta binnenboord dieselmotoren kunt u altijd een motor vinden die past bij de grootte van uw schip. De motoren leveren een snelle acceleratie, betrouwbare prestaties en het vermogen om een hoge snelheid aan te houden, ongeacht de lading of omstandigheden op het water. Deze motoren hebben zeer goede vaareigenschappen en kenmerken zich met een unieke scheepskoppel, lage emissieniveaus en hoge betrouwbaarheid.  Deze motoren zijn de beste keuze voor een groot aantal veeleisende toepassingen in de scheepvaart. 

Besturing – monitoring

Voor volledige bewaking, bescherming en diagnostiek voor zowel de motor als transmissie is er het goedgekeurde Volvo Penta regelsysteem met slimme functies EVC (Electronic Vessel Control) ontwikkeld. Daarnaast biedt MCC (Marine Commercial Control) monitoring en functies conform alle internationale normen.

Auxiliary (hulp) scheepvaart

77 tot 552 kW

Betrouwbaarheid is zéér belangrijk voor het leven en werken aan boord. Ongeacht uw vereisten of toepassingen biedt Volvo Penta een brede reeks brandstofzuinige motoroplossingen voor aggregaten of hulpapparatuur, zoals boegschroeven, kranen, hogedruk-watersystemen, pompen, luchtcompressoren, hydraulische accu’s, brandblusapparatuur etc.

Volvo Penta biedt motoren met zowel variabele als constante snelheid, van 77 tot 552 kW. Deze motoren kenmerken zich door hun hoge vermogen en unieke scheepskoppel. Dit resulteert in een hoge respons en ongeëvenaarde belastbaarheid.

 

  • Hoge betrouwbaarheid (uptime)
  • Volledig classificeerbaar
  • Brandstofzuinig & lage emissieniveaus
  • Groot toepassingsgebied
  • Eenvoudige installatie
  • Makkelijk onderhoud en flexibele configuratie
  • Uitstekende pk-gewichtsverhouding

Generatorsets scheepvaart

78 – 596 kVA (62 tot 477 KWe)

De complete reeks scheepsgeneratoren van Volvo Penta biedt een betrouwbare en efficiënte opwekking van elektrische stroom voor noodaggregaten, stroomvoorziening aan boord en diesel-elektrische aandrijving. Alle generatoren worden compleet en getest afgeleverd, klaar voor installatie aan boord.

De dieselmotoren met afgestemde generatoren en bewakingssystemen zijn ideaal voor meervoudige installaties aan boord. Ze hebben goedkeuring van de belangrijkste classificeringsinstanties en kunnen indien gewenst worden geleverd met productcertificaten.

De generatorsets zijn beschikbaar met de volgende koeling opties:

  • Radiator cooled (RC) for emergency and harbor usage.
  • Keel cooled (KC) or heat exchanger (HE) cooled for auxiliary powering pumps, hotel loads etc.
bewakingssystemen

Het regel- en controlesysteem van Volvo Penta is gebaseerd op het Modbus-protocol en uitgerust met een groot aantal bekabelde aansluitingen. Dit geeft snelle en veilige integratie met de meeste switchboards en energiebeheersystemen die er op de markt zijn. Het bewakingssysteem en functies zoals auto-start, uitschakelen en alarmen, voldoen aan alle internationale normen.

Van aanschaf tot inbedrijfstelling binnen de scheepvaart

Wij leveren nieuwe motoren voor hermotorisering en nieuwbouw. Door onze ervaring en kennis zijn wij in staat u als klant te ondersteunen bij het ontwerp tot de uiteindelijke aanschaf. Aan de hand van de toepassing en het benodigde vermogen zullen wij u diverse opties aanbieden. Daarnaast zal er ook rekening worden gehouden met eventuele overige componenten, welke met de motor communiceren. 

Uiteindelijk zullen wij de motor(en) met de hoogst mogelijke zorg conform protocol Volvo Penta in bedrijf stellen. Dit protocol eist hoge kwalitatieve eisen van inbedrijfstellen en zorgt dat de standaard garantieperiode probleemloos zal verlopen.

Download brochure

Referenties klanten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.