Marine motoren

Aandrijving, hulpapparatuur & complete scheepsgeneratoren.

Voortstuwing

Voor voorstuwing zijn betrouwbaarheid en een zuinig brandstofverbruik zeer belangrijk. Volvo Penta heeft voor alle soorten voortstuwingsoplossingen een breed scala aan hoogwaardige dieselmotoren beschikbaar.

Door het brede assortiment aan Volvo Penta binnenboord dieselmotoren kunt u altijd een motor vinden die past bij de grootte van uw schip.

De motoren leveren een snelle acceleratie, betrouwbare prestaties en het vermogen om een hoge snelheid aan te houden, ongeacht de lading of omstandigheden op het water.

Deze motoren hebben zeer goede vaareigenschappen en kenmerken zich met een unieke scheepskoppel, lage emissieniveaus en hoge betrouwbaarheid. Deze motoren zijn de beste keuze voor een groot aantal veeleisende toepassingen in de beroepsvaartsector.

Besturing – monitoring

Voor volledige bewaking, bescherming en diagnostiek voor zowel de motor als transmissie is er het goedgekeurde Volvo Penta regelsysteem met slimme functies EVC (Electronic Vessel Control) ontwikkeld.

Daarnaast biedt MCC (Marine Commercial Control) monitoring en functies conform alle internationale normen.

Auxiliary (hulp motoren)

Betrouwbaarheid is zéér belangrijk voor het leven en werken aan boord. Ongeacht uw vereisten of toepassingen biedt Volvo Penta een brede reeks brandstofzuinige motoroplossingen voor aggregaten of hulpapparatuur, zoals boegschroeven, kranen, hogedruk-watersystemen, pompen, luchtcompressoren, hydraulische accu’s, brandblusapparatuur etc.

Volvo Penta biedt motoren met zowel variabele als constante snelheid, van 77 tot 552 kW. Deze motoren kenmerken zich door hun hoge vermogen en unieke scheepskoppel. Dit resulteert in een hoge respons en ongeëvenaarde belastbaarheid.

  • Hoge betrouwbaarheid 100% 100%
  • Volledig classificeerbaar 100% 100%
  • Brandstofzuinig & lage emissieniveaus 100% 100%
  • Groot toepassingsgebied 100% 100%
  • Eenvoudige installatie 100% 100%
  • Makkelijk in onderhoud en flexibele configuratie 100% 100%
  • Uitstekende PK-gewichtsverhouding 100% 100%

Marine Generatorsets

De complete reeks scheepsgeneratoren van Volvo Penta biedt een betrouwbare en efficiënte opwekking van elektrische stroom voor noodaggregaten, stroomvoorziening aan boord en diesel-elektrische aandrijving. Alle generatoren worden compleet en getest afgeleverd, klaar voor installatie aan boord.

De dieselmotoren met afgestemde generatoren en bewakingssystemen zijn ideaal voor meervoudige installaties aan boord. Ze hebben goedkeuring van de belangrijkste classificeringsinstanties en kunnen indien gewenst worden geleverd met productcertificaten.

De generatorsets zijn beschikbaar met de volgende koeling opties:

  • Radiator cooled (RC) for emergency and harbor usage.
  • Keel cooled (KC) or heat exchanger (HE) cooled for auxiliary powering pumps, hotel loads etc.
Bewakingssystemen

Het regel- en controlesysteem van Volvo Penta is gebaseerd op het Modbus-protocol en uitgerust met een groot aantal bekabelde aansluitingen. Dit geeft snelle en veilige integratie met de meeste switchboards en energiebeheersystemen die er op de markt zijn. Het bewakingssysteem en functies zoals auto-start, uitschakelen en alarmen, voldoen aan alle internationale normen.

Van aanschaf tot inbedrijfstelling

Wij leveren nieuwe motoren voor nieuwbouw en hermotorisering. Door onze ervaring en kennis zijn wij in staat u als klant te ondersteunen bij het ontwerp tot de uiteindelijke aanschaf. Aan de hand van de toepassing en het benodigde vermogen zullen wij u diverse opties aanbieden. Daarnaast zal er ook rekening worden gehouden met eventuele overige componenten, welke met de motor communiceren. 

Wij zullen de motor(en) met de hoogst mogelijke zorg conform Volvo Penta protocol in bedrijf stellen. Dit protocol eist hoge kwalitatieve eisen van inbedrijfstellen en zorgt dat de standaard garantieperiode probleemloos zal verlopen.

Contact afdeling motorenverkoop

 

Jeroen van Liefland

TELEFOON

+31 (0)10 415 22 11

E-MAIL

engines@terlouwrotterdam.com

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.